VARIOUS ARTISTS / SINGLer- EPer

Samspel er ein del altet, av det å vokse som menneske.. også som musiker. Me går aldri aleine! Sjølv om me skulle ha våres «40 dager og 40 netter i ødemarka», så er separasjon kun ein fysisk illusjon. Men for å kunne kjenne på individualitet, så trenger me også å ha tid til sjølv refleksjon... for å finne og oppleve kilden i oss sjølv.. for siden igjen å bli ett med altet!

Denne siden derimot, er den der eg kan glede meg over det samspel det er å jobbe sammen med, eller la andre lede skuta. Det kan også føles som ein befrielse og viktig lære. Alle har sin unikhet og sin objektige ressurs å meddele. Så her har eg den glede å få dele av sånne prosjekter.


Takker alle for deira deling av sin nådegave kalt personlighet.  Der den magiske musikken ofte tar oss lenger enn vår eigen beskuelse er i stand til å forutsette.

Naturen Vår  er ein song som kom til ut fra mitt barnabarn Vilde Dahl Larsen sin entusiasme med å lage ein song om å ta vare på naturen vår. Vilde hadde besøk av Lilly Størseth fra Trondheim, og dei to jentene gjekk i gang med stor entusiasme. Dette førte til at eg vider fekk med og min sønn Stian, far til Vilde, til å ferdigjjere et komp rundt songen. Akustisk gitar, bass, perkusjon og produksjon, far far Rey Larsen. Elektriske gitarer Stian Larsen.


No E Me To (versjon 2) er versjon 2 av samme låt. På denne har eg fått med ekteparet Lisa Haugeland og Herman Gautefald på feler. Den kom ut 5 mai 2023. Cover bilde er fra konsert på Gullbring i Bø i mars samme året. Herman og Lisa er et flott ungt par som er dedikert og begge ambassadører for folkemusikkens mangfoldige tradisjoner. Så var ein glede å få sette dette preget på låten med flott felespill.. så stor takk til dei! 

  I See You, er ein singel med ein vokal låt og ein instrumental, der den første ble skrevet og innspilt samme dag. Den skildrer den tilnærmelsen til det guddommelige i oss som kommer meir og meir til syne. Eg ser deg i all din herlighet og skjønnhet ut fra kilden av ubetinga kjærlighet. Innspelingen på disse to sporene var veldig spesielle, siden eg ikkje hadde noko klart arrangement ferdig.                   Alle instrumenter og vokal er utført av meg, Rey. Maleri til cover, er malt av Wenche Elisabeth Opedal.

Treenigheten/Ein Evighet Av Sol  er ein singel med 2 songar. Treenigheten, blei skapt gjennom lek med ord der eg har for meg erketyper som tar seg sjølv for gitt å ha svaret. Låt 2 er ein song eg skreiv med tanke på min kjære mor Laura. Karoline Larsen, at evigheten av sol kan komme til oss alle. Begge er komponert, skrevet, arrangert, produsert og innspelt med gitar, vokal og perkusjon av meg Rey Larsen. Mastring «Treenigheten» Hans Olav Molde. Ein evighet av sol er miksa og mastra av meg i mitt studio i Kviteseid. 

WAKE UP, is the third single so far in collaboration with Shane Fontayne. The song has been worked on first with my son Kenneth Larsen on drums and percussion, and further Bjørn Løkling on Bass guitar. Original guitars from my first recording was taken out to let Shane’s profound guitar sound through the whole song. My kind of improvised madness guitar solo at the end, is kept to also underline the madness of these human activities we all no so much about. The co-production and mix is done by Shane Fontayne.

30 november 2019 kommer min siste singel «MOVED» ut, klar for avspeling på Spotify, Tidal pluss mange fleire. Den er komponert og skrevet av meg Rey, på vokal, gitarer og tangenter. Derfra arrangert og produsert av Kenneth Larsen, (innspelt i Kenneth’s heima studio) der Kenneth også trommer. Blessings of The First Snow,
er et inprovisert samspeel som oppstod som nærmast rein magi og ment to be.
Ein sein kveld februar 2014, ved første snøfall, dukka indianeren Inkari Tawa fra Peru og Cato Nysstad fra Bergen opp i min tidligere heim på Lykling. Me samla oss i nærmast hellig sirkel den kvelden, med mål og bølnn om å skappe noko spirituell musikk samen. Eg trykket på record etter å ha satt opp nokre mikrofoner, så tok gleden og kjærligheten til musikken oss med på denne spontane og magiske reisa gjennom eit vinterlanskap og uniont fellesskap. 

Sparkling Times, Various Artists.. er songar som eg har skrevet eller i samarbeid utarbeid og spilt inn fra tidlig 80 tallet. Fra dansebandet Exit, bestående av Richard Bruvoll, Geir Sørenes, Jan Terje, Kjell Arne og Rey Larsen. til Rikki (Richard Bruvoll Jr.), Hr. Larsen, som var Rey, Svenn Arve og Kjell Arne Larsen. Geir Sørenes, Øystein Bredesen og Ingeborg og René Roverts. 

Mitt Hjertes Drøm er ein singel med 3 Norsk teksta låtar spelt inn i mitt studio i Telemark høsten 2023. Dei komtil etter at eg blei inspirert til å skrive to songar til mine barnebarn. Sjølv om dei ikkje traff blink der dei var meint, så traff dei noko i meg som eg syntest bevega meg til et anna perspektiv. Mitt Hjertes Drøm, Me Vil Vera Glad og Når Du Går Rundt I Verden Vår. Eg har denne gongen spelt alle instrumenter sjølv, miksa og mastra.


Magnus er ein ny song og singel fra meg til Magnus Storesletten fra Kysnesstrand i Jondal. Eg traff Magnus i Jondal i mai 2023, der eg blei løfta opp i verdensklassen som låtskriver av denne unge musikk-kjenner og musikk-elsker på 19 år. Da bur et blikk på verden fra Magnus sitt perspektiv som eg umiddelbart blei fasinert av, og kjenner meg igjen i. Et verdensbilde der fasader er kun ein kulturs illusjon, mens sannferdighet er av fra Gud. 

No e Me To er ein singel skrevet spesiellt til min kjære samboer Kari Opedal. Den blei delt på nett streaming 22 mars 2023, på min 59 års dag. Alle instrumenter er spilt av meg Rey, samt produskjon, miks og mastring. Den blei inspirert av Lindsay Buckinham sin så klare og spesielle fingerpicking på låten Landslide… så også ein takk til han og dei med det lille ekstra som inspirerer til å ta nokre ekstra steg i livet. 

Free Ourselves blei til på piano, der den akustiske gitaren overtok. Den kom nok i ei tid i februar 2022, der spenningene vedrørende verdensfreden kunne kjennes. At kanskje tiden er inne til å frigjere seg fra illusjonene og tvangsforestillingene me som mennesker skaper om oss sjølv for å føle oss gode nok? Alle instrumenter er spilt av meg, utenom feler av Lisa Haugeland og Herman Gautefald. Hans Jørgen Gautefald deler vokal med meg. Mastering av Henning Bortne Oslo Mastering. 

Ver den beste av deg sjølv, og med ryggen rak er ein song komponert etter teksten til Arne Torget fra Kvinnherad. Etter å ha lest denne teksten, kom melodien inspirert fram på gitaren føre jul 2021. Den blei videre spilt inn tidlig januar 2022, i ein glede av å kunne støtte opp under denne teksten, som ønsker så vel å få fram det beste i mennesket. Arne Torget er Norges kjent for sitt store talent ved å rime og regle i Nynorsk ord kunst. Eg har spilt inn alle instrumenter sjølv pluss vokal og miksa. Kenneth Larsen mastring. 

Angels is a song I wrote in Rosendal in 2019, after kind of asking for it. It just dropped easily and smooth, as to tell how simple and joyfully the divine works. After 2 quick acoustic guitar tracks, done almost improvised, I kept having in the doubt field some time. Shane too took some time clearing it, before the start with putting the bass guitar on opened it up for the beautiful slide and strumming guitars on the chorus and at the end. «We All Wanna Live», er låt nummer to som utgis dette året. Denne er også skrevet i Rosendal 2019, innspelt i min sønn nummer to Stian’s Logic Studio. Den blei videre bearbeidet fra tre separate steder pga. pandemien. Etter trommer og rydding fra Kenneth’s studio ble videre Bjørn Løkling med på bass, til slutt stadiet med Shane Fontayne, som her i tillegg til å mikse speler slide gitar. 

«Sending Peace and Blessings» er ein singel skrevet og komponert av meg Rey, og videre spelt inn i samarbeid med pianist og produsent Simon Madsen fra Bømlo. (Innspilt i Simon’s studio). Simon er også, på siden av å være ein flott produsent, i tillegg også ein svært så habil pianist. Vokal, gitarer Rey. 

Trommer Kenneth Larsen. 
Steinar på Strand, er ein singel med tekst av Johannes Hjelland og musikk av Rey Larsen. Den er ein tekst som omhandler den utfordringen det er å komme som barn inn i et nytt land med svært forskjellig kultur verdier.

Heal The Warrior / Nothing Works But Love er 2 songar eg skreiv i slutten av 2023. Eg inviterte igjen Shane Fontayne å spele med på el. gitar. Songane er medrekna til albumet som kommer ut seinere i år; «Into The Light And On». Begge songane deler ein fellesnevnar, at me burde vore meir klar over eige ansvar for dei eigenskaper som bur i oss, og kva me velger å gje næring. At eigenrefleksjon er meir viktig enn da me blir leda mot kulturelt. Foruten Shane på el gitar og miks, speler eg alle andre instrument og vokal. 

Høyr Min Litle Klagesong & Flyg er to songar som kom nærmest dalene ned, og der alt la seg magisk til rette fra begynnelse til slutt. Ein følelse av styrelse og kosmisk samspel, der eg hadde heile den fysiske oppgaven som mottaker og deltaker og utfører. Begge songane er nok svært prega av også ei tid i mitt liv der tillit og samstemthet til den sanne kjærlighetskraft kalt Gud er hoved budskapet. At tiden i søken har blitt til bevissthet.

I’m Tired er ein song som kom til meg September 22, der eg var både trøtt og sliten av å stå på for å skape ein levevei av musikken. Den blei spilt inn på ein dag, der alle instrumenter blei ferdiglagt og mikset.       Shane Fontayne, ønsket filene for å gjere ein enklere versjon enn den eg var kommet fram til. 

Så her er den, featuring min gode kompanjong Shane Fontayne. 

Do You See The Star  er ein song skrevet i hyllest til Jesu liv og vår Juletids feiring. Der Gud smelter sammen med vår verden i håpet om å løfte vår frekvens til ein meir bevisst kjærlighets bevissthet. Stor glede er det alltid når familien bidrar, som i dette tilfelle min sønn Stian og samboer Marit Helen, barna Erill, Linnea og Benjamin, pluss Kenneth på trommer. Takk også til Østein Skullerud som bidrar på kirkeorgel. Alle andre instrumenter og produksjon er av meg Rey. 

Somme Tider/Eg Vil Vær Med Deger 2 låter som eg har spelt inn boende i Kviteseid i Telemark. Begge er egenkomponerte, «Somme Tider» fra tilbake til 1984-85, og var min første norsk-språklig song eg har skrevet. «Eg Vil Vær Med Deg»,  ein oversettelse fra original verket «I Will Be With You». Eg speler her alle instrumenter pluss vokal og miks. Maleriet av sommerfuglen som står på ruta og vil ut, er mala av Anna Jaastad fra Lofthus. «Stjerna Lyser Ennå» er ein julasong av og med Rey Larsen, med god hjelp fra barn og barnebarn. Innspilt i Kviteseid November 2020, med videre opptak på Rubbestadneset, Bømlo sammen med familie. Så til slutt miksa av Hans Olav Molde. Rey: gitarer, akustiske trommer, sang og arr/prod. Kenneth: trommer. Marit Helene: Sang, kor, saksofon og Klarinett. Eirill, Benjamin; Kor. Viljar og Eldar; Kor. Linnea: Teikning til cover. 
Hans Olav Molde: Bass, miks og mastring.


«Animal Totems» er første låt ut fra albumet det jobbes med; «1» It's Coming Around the world.. Singelen er et samarbeid mellom meg, min sønn Kenneth og sist men ikkje minst, Shane Fontayne. Innspelingen er gjort i Kenneth's Logic Studio, der Kenneth og speler trommer. Bass gitar Bjørn Løkling, og meg Rey på gitarer og vokal. Shane gjorde så denne svært så spesielle og flotte ferdig miksen av låten.

Mens Du Speila Deg i Meg, er ein av dei få Norsk teksta songane mine. På denne produksjonen er det min gode nevø Glen Atle Larsen som fekk utfolde seg med arrangement og produksjon. Cover er også av Glen Atle, som også speler bass, tangenter og trommer. 
Rey, vokal og gitarer. The Sweetest Girl er ein «Sweet»  pop låt eg spelte inn 2012, med gleden av gjeste artist Richard Bruvoll Jr. alias Rikki, vokal. Richard er også å finne på Sparkling times. Rey, vokal, gitar, keys og datatrommer.